Introduktion till torkade blommor

Hos Forever Flora hittar du produkter av hög kvalitet till låga baspriser. I utvecklingsprocessen är det viktigt att produkterna håller god kvalitet, värnar om miljön samt att priserna är anpassade efter marknaden.

 

 

Vad är torkade blommor?

 
Termen “torkade blommor” står för faktiskt för mer än bara blommor som torkas. Det har blivit ett paraplybegrepp för alla typer av torkade dekorationer och inte bara blommor, utan också pampasgräs, baljor och ibland till och med grenar. Ett mer passande namn skulle kunna vara torkade dekorationer.
Torkade blommor är idealiska att använda i kompositioner och torkade buketter, inte bara för att de flesta objekt är lätta att klippa till önskad längd och enkelheten i att välja blommor efter färg och nyans, utan också för att du kommer att njuta av dem mycket längre än färska blommor.
 

 

Hur gör man torkade blommor?

 
Du kan göra traditionella torkade blommor själv genom att hänga blommor eller gräs upp och ner i en mörk, väl ventilerad plats. Vissa blommor är lämpligare än andra att torkas. I allmänhet är mjukare blommor mindre lämpade för torkning. Några exempel på blommor som lämpas mycket bra för torkning är: Pampasgräs, Helichrysum, Rölleka, Statice, Lavendel och korn såsom Vete och Havre. Men också några mjukare blommor som Larkspur och vissa sorter av Rosor är mycket lämpliga för torkning.
 
 

Torkprocessen:

 
Torkade blommor är 100% naturligt torkade och bearbetade produkter från lokala holländska odlare. Holländska torkade blommor sås på våren och efter växtperioden kommer de att skördas på sommaren. Blomman skördas när den naturliga blomman är härligt grönskande. Att skörda torkade blommor kräver en hel del handhantverk. Vissa blomprodukter som Helicrysum och Delphinium är klippta bit för bit och för hand med knivar direkt på fältet. Andra som Acroclinium och Lavendel skördas med en skära. Detta belyser återigen den naturliga; handgjorda och rustika karaktären av våra produkter.
Under tiden har vi utvecklat en unik torkprocess. Denna process garanterar att bevara bästa färg och kvalitet på blommorna.
 
 
Torkad Lavendel
 
Torkad Lavendel är en av klassikerna på listan över torkade blommor. Lavendeln torkar mycket bra och behåller sin ursprungliga form när den har torkat. Den behåller också sin djupblå färg och dess fasthet. Förutom detta finns naturligtvis den underbara Lavendeldoften kvar även efter torkningsprocessen! När väl lavendeln är torkad håller den sin doft i månader. Det är en av de mest frekvent använda ingredienser för potpurri. Lavendel är också trevligt att använda i buketter och kransar och ger en mycket autentisk look. Ett gäng obearbetade Lavendelkvistar är en mycket igenkännlig och tidlös dekoration.
 
 
Lämpliga torkade blommor
 
Inte alla blommor är lämpliga för torkning, cirka 35 blommor kan användas för torkning. Klasarna av blommor hängs upp och ner på rack för att vara redo att gå i vårt torkrum. Torkrummet har en specifik luftfuktighet vilket gör att vattnet i blommorna avdunstar, skönheten fångas och efter torkningsprocessen är blomman redo för packning.
 
 
Köpa torkade blommor
 
Forever Flora är en specialistgrossist på torkade blommor. Du hittar en stor samling av grönskande dekorationer hos oss. Alla artiklar finns tillgängliga från lager. Blommorna och andra växter torkas och förpackas på sommaren, för att säkerställa en Året runt tillgänglighet.
 
 
Stabila priser
 
Alla florister vet detta: semester eller speciella fester är en möjlighet för den friska blomsterindustrin att driva upp priserna. Det är då mycket svårt att planera en aktivitet under hög-perioder. Med torkade blommor och växter har du garantin för stabila priser under hela året. Du kan enkelt förnya en rad kompositioner utan att räkna om rätt pris!
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *