Bevarade gröna väggar och levande gröna väggar, När det kommer till gröna väggar kommer du att kunna välja mellan bevarade gröna väggar och levande. I den här artikeln går vi igenom skillnaderna mellan de två, så att du vet vad som passar ditt hem eller kontor bäst.

 
 
Möjligheterna är ungefär desamma, men det finns en stor skillnad.
Levande gröna väggar kan placeras inomhus och utomhus. Konserverade gröna väggar kan bara placeras inomhus, men det är också här de frodas, läs vidare för att ta reda på varför vi gör detta påstående.
En annan skillnad är att endast konserverade gröna väggar kan göras fulla av mossa. Det finns också olika sorters mossor som de gröna väggarna kan göras av. En likhet är att både konserverade och levande gröna väggar kan vara fulla av löv och grenar.
Båda kan verkligen skapa känslan av en “trädgård på väggen”. Producerar konserverade gröna väggar också syre och är de bra för dig och din omgivning? Svaret på den sista delen av frågan är definitivt ja, men se våra andra artiklar
för mer information. Detta är också en positiv likhet för levande och konserverade gröna väggar.
 
 
Fördelarna: Varför konserverade gröna väggar inomhus, när det finns levande gröna väggar?
Vi har lagt det i en sammanfattning. I motsats till levande gröna väggar behöver konserverade gröna väggar inget underhåll, bara damma av, den behöver ingen vatteninstallation och vattning, vilket är en investering.
Du tjänar tillbaka din gröna vägg, eftersom du sparar på underhållskostnader. En konserverad grön vägg kommer att behålla sin kvalitet och vara representativ i många år framöver och har en garanti på 5 år(!). Slutsats: Vill du ha en grön vägg inomhus är konserverade gröna väggar definitivt rätt väg att gå. Du kommer att kunna få samma utseende och känsla som en levande grön vägg, men du kommer att kunna tjäna tillbaka din investering på grund av besparingarna på underhåll och byten. Allt detta utan kvalitetsförlust.