Välkommen till introduktionen till bevarade träd.

När du läser det här, förhoppningsvis, kommer du att vara lite bekant med hur ett levande träd fungerar, så att vi kan dyka rakt in i de bevarade träden. Om inte, kommer jag också att jämföra de två senare. Först ska vi titta på vad bevarat betyder när det gäller träd, efter det ska vi titta på vad vi bevarar för att få ett bevarat träd. Vi kommer att prata om fördelarna med bevarade träd, motsatsen till levande träd och vi avslutar med en (ödmjuk och opartisk) slutsats om bevarade träd.

Vad betyder bevarad?

 
Naturligtvis när vi talar om bevarade träd, måste vi fastställa vad bevarade betyder. För att förklara detta börjar vi med konserveringsprocessen vid plantagen där växterna och träden odlas. Dessa plantager finns speciellt för att bevara växter, träd och vissa blommor också, för att lära dig mer om konserverade blommor, se vår andra “Introduktion till konserverade blommor”-blogg. Precis som vanliga växter odlas och sköts konserverade växter tills de är i sitt vackraste tillstånd.
Vid det här laget är växterna och träden bara levande. När växterna och träden är fullvuxna beskärs de och tas in. Inne i ett varmt rum, för att vara exakt. För att hålla lite hemligheter nämner vi inte temperaturen i rummet, men det är varmt. Plantorna placeras i ett halvt stuprör med två vätskor.
Dessa vätskor är glycerin och färgpigment. Efter att växterna och träden har placerats i detta rör i detta varma rum, kommer vattnet i cellerna i växterna avdunstar. Cellerna blir tomma och detta skickar en signal till växten, växten behöver vatten igen. Men istället för vatten, som plantan skulle ha fått från jorden utanför, placeras plantan i dessa två vätskor vi nämnde. Växten tar in dessa vätskor och de lagras i de tomma cellerna.
Nu byts vattnet ut mot glycerin och färgpigment och växten eller trädet bevaras.
 

Vilka delar av trädet finns bevarade?

 
När du läser avsnittet ovan och du ser ett bevarat träd som nedan, kommer du förmodligen till slutsatsen att detta enorma sju meter höga Nicoli-träd var ett fullt levande träd, odlat på ett plantage och placerat i ett varmt rum att bevaras. Även om växter och (mindre) träd bevaras genom den process som nämnts tidigare, är processen lite annorlunda för större.
 
När man tittar på bilden ovan är faktiskt bara en del av trädet bevarat. Det är Nicoli-löven. När en växt ska konserveras kan detta också göras i delar. Stammen kommer inte att bevaras för det mesta, utan fokus ligger på växtens eller trädets blad. Samma sak gäller för det enorma Nicoli-trädet ovanför, löven bevaras separat från stammen. Efter att ha bevarat bladen kan de placeras på vilken stam som helst för hand. Det är precis vad som hände med det här projektet.
Vi använde en torkad stam, som är behandlad mot insekter och skadedjur, och vi sätter varenda gren på sin plats för hand.
Så vi använder naturen som vår guide när vi bygger ett bevarat träd. Kombinationen av de bevarade löven, en torkad stam och en guide som moder natur ser till att du inte kommer att kunna skilja ett levande träd från ett bevarat träd.
 
Efter allt detta kan man fråga sig: ‘Hur fungerar ett bevarat träd då?’.
Det är som följer:
Vi har täckt de konserverade löven och den torkade stammen. Nästa sak jag ska ta upp är den sista delen av ett bevarat träd, det vill säga betongblocket. Detta betongblock är gjort för att hålla trädet på sin plats. På installationsplatsen kommer stammen att placeras ovanpå betongblocket, så att den blir stark och inte faller omkull. Betongblocket syns inte, eftersom det alltid finns antingen en planterings maskin där stammen på det bevarade trädet går in i eller ett hål i marken byggt för trädet.
 
 

Fördelar med bevarade träd

 
Nu när vi har tagit en titt på hur bevarade träd kommer till “liv”, ska vi titta på varför ett bevarat träd är fördelaktigt för dig. För det första är det viktigt att konstatera att bevarade träd endast får placeras inomhus. Konserverade växter, eller bladen, klarar inte temperaturer under 10 grader Celsius, eller luftfuktighet högre än 80 procent. Så när de placeras inomhus, vilka är fördelarna med ett bevarat träd? Vi ska titta på underhållet. Det är en kort stycke för det finns inte så mycket. Bevarade träd och växter behöver underhåll, men det går i stort sett till att ta bort dammet. Bevarade träd behöver inget solljus, ersättning av bruna löv, skötsel eller skär. Efter att trädet har placerats inomhus kan du bara njuta av det. Det enda som håller ett bevarat träd på plats är betongblocket inuti en plantering, som inte ens syns och det kommer att vara representativt i många år framöver.
Den andra fördelen vi ska titta på är också underhåll, men jag skulle vilja nämna detta specifikt. Bevarade träd behöver inget vatten. Tänk bara på kostnaderna för vattensystem och avlopp som inte behöver byggas in längre. Det finns inget behov av rör för vattendränering och det kommer inte att finnas ett landskapsföretag som kommer för att vattna och underhålla ditt träd varannan vecka eller så. Den tredje fördelen är att den kan placeras var som helst, så länge den är inomhus, av två skäl. Först, som jag har nämnt tidigare, byggs bevarade träd för hand. Trädet anländer till platsen i tre delar: löven, stammen och betongblocket. På grund av detta kommer även ett stort träd i delar. Detta är enkelt och billigare under transporten och mycket enkelt att få trädet till sin plats inomhus för installation. Den andra anledningen till att den kan placeras var som helst inomhus är att luftflödet inte skadar bevarade träd. Så de kan placeras i områden där levande träd inte kan placeras, eftersom de inte kommer att överleva. Dörrar eller fönster som är ständigt öppnande är inte ett problem för bevarade träd. Och slutligen, den sista fördelen är ett resultat av de två första fördelarna. När du sparar kostnader på underhåll, tjänar du tillbaka din investering. Beroende på storleken och mängden träd, kommer du att kunna tjäna tillbaka ditt bevarade träd inom några år. Bevarade träd kontra konstgjorda och levande träd, vi skulle kunna fylla ytterligare en hel artikel om jämförelserna med bevarade, konstgjorda och levande träd, och det gjorde vi. Se den här artikeln för att lära dig mer om detta ämne: “Bevarade, levande och konstgjorda träd”. Vår ödmjuka och opartiska slutsats. Jag tror att vi har täckt en hel del information.
Mer information hittar du när du klickar på referenserna i denna blogg eller när du går till sammanfattningen av alla bloggar vi har.
Nu med alla dessa punkter kombinerade ska vi titta på vår slutsats. Du vill ha ett träd inomhus. Du vill ha 100% naturlig kvalitet. Du vill att ingen ska ifrågasätta om ditt träd lever eller inte. Du vill inte fortsätta spendera. Du vill ha enkel transport och installation. Du vill ha ett representativt träd i flera år.
Du vill ha de positiva och hälsosamma effekterna av grönska. Då är ett bevarat träd det bästa och enda alternativet för dig!
 
Tack för att du läser och förhoppningsvis kommer vi att kunna förse ditt projekt med ett vackert bevarat träd! Ring eller mejla oss för en kostnadsfri offert idag.
 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *